Medlemskontingenten sendes til alle som er registrert i Hoopit. For foresatte vil medlemskontingenen være frivillig, slik at de vil ha mulighet til å avvise betalingen. Utøvere og ledere vil ikke ha denne muligheten, og deres faktura vil ligge i innboksen helt frem til den er betalt. Medlemmer i klubben som registrerer seg i Hoopit etter at medlemskontingenten er sendt ut vil automatisk få faktura tilsendt.

Fra ventremenyen "Økonomi" velger du "Ny betaling" og deretter "Ny medlemskontingent". I neste bilde kan du nå definere de ulike kategoriene dere har.

Eksempel 1: Samme pris for alle medlemmer

Eksempel 2: Ulike priskategorier
Lag første kategori, f.eks Barn. Legg inn pris og aldersbegrensning og trykk "Opprett priskategori". Da er første kategori laget og du kan trykke "Legg til priskategori" for å lage neste.

Etter hvert som du trykker "Opprett priskategori" vil de legge seg i en oversikt. Herfra kan du både redigere informasjonen i kategoriene evnt slette hvis det har blitt feil.

Støttemedlemer: Alle foresatte samt medlemmer i klubbens "Støttemedlem-gruppe" defineres som støttemedlemmer. Hvis det ikke lages en egen priskategori for støttemedlemmer, vil de bli inkludert i de kategoriene som er laget, f.eks "Voksen" hvis de er over 18 år.  Hvis dere ønsker å lage en egen priskategori for støttemedlemmer, må dere i tillegg til å fylle ut sum og aldersbegresning, også fylle ut "Gruppebegrensning". Her legger man inn "Associate members" eller "Støttemedlemmer".

NB! Husk å sjekke at "Støttemedlemsgruppen" er definert med gruppetype "Støttemedlem/ Associate members". Dette gjøres fra venstremenyen "Register".
Hvis man lager en egen priskategori for støttemedlemmer vil alle medlemmer i denne gruppen, samt alle foresatte, få denne prisen. Alle støttemedlemmer vil få en valgfri faktura, dvs. at de har mulighet for å avvise den.

Opprett medlemskontingent
Når alle priskategoriene er laget er det bare å trykke "Neste". Du vil da få følgende oversikt, hvor du bl.a. kan legge inn beskrivelse og kontaktinformasjon på fakturaansvarlig.

Når du har gått gjennom alle feltene her, trykker du "Neste", og du vil da få et sammendrag over medlemskontingenten, med de opprettede kategorier, priser og informasjon som sendes ut.  Hvis du oppdager feil kan du gå tilbake og rette opp. Hvis alt er korrekt og du ønsker å sende ut faktura, trykker du "Opprett betaling".